На всіх автозаправних станціях вартість бензину, солярки та газу дорожчає на очах. В середньому ціна за літр пального зросла майже на 5 гривень. Автовласники скаржаться, кажуть долар стоїть на місці, а ціни на пальне ростуть. Експерти кажуть, все через здорожчання нафти. Юрій Чорнобривець продовжить.

Усі водії, як один задаються тільки одним запитанням: Чим обгрунтоване таке стрімке зростання цін на нафтопродукти?

До прикладу, у грудні А 95+ становив 26 гривень 11 копійок, а зараз коштує 29 гривень 73 копійки. А 95 коштував 24 гривні 54 копійки, тепер 28 гривень 25 копійок. А 92 можна було купити за 23 гривні 56 копійок, нині він коштує 27 гривень 25 копійок за літр. Також здорожчало дизельне паливо, яке коштувало 23 гривні 98 копійок за літр, то тепер його можна придбати за 27 гривень 65 копійок. З поміж усіх нафтопродуктів піднялося у ціні і голубе пальне. У грудні 20 року його можна було придбати в середньому за 12 гривень 69 копійок, то зараз за нього просять 15 гривень 29 копійок.

Водії маршруток кажуть, що підняття цін на паливо, спричинить здорожчання на перевезення пасажирів.

Генеральний директор консалтингової групи А-95 Сергій Куюн пояснює підняття цін на пальне тим, що на світовому ринку зросла ціна на нафту. Якщо, ще у жовтні 2020 року один барель коштував 37 доларів то сьогодні вже 67 доларів.

Усі добре розуміють, що коли ріст цін на пальне може спровокувати здорожчення цін на продукти та проїзд у громадському транспорті. Адже всі ці фактори взаємопов'язані між собою.

Читайте також: У Рівному відкрили найпотужнішу в Україні кисневу станцію