Під час онлайн брифінгу заступниця начальника управління охорони здоров’я ОДА, координаторка із вакцинації у Рівненській області Олена Гандзюк відповіла на запитання щодо перебігу процесу вакцинації від COVID-19 на Рівненщині.

В області в перші дні до вакцинації було залучено 1 мобільну бригаду, тому кількість вакцинованих була невеликою. Принцип вакцинації населення – каскадний, потужності та активність вакцинації поступово нарощуються. Вакцинація в області проходить хорошими темпами. У загальноукраїнських показниках Рівненська область має непогані позиції. Щеплення проходить і у вихідні дні.

Вже навчено 5 мобільних бригад, завершують навчання із проведення вакцинації ще 4 бригади. Незабаром щеплення будуть здійснюватися 9 мобільними бригадами. Ведеться суворий контроль та звітність використання вакцини, дотримання «холодового ланцюга», внесення даних в електронну систему охорони здоров’я.

Станом на ранок 5 березня на Рівненщині із 700, записаних на вакцинацію, медиків щеплено – 460.

Наразі, І етап вакцинації триває. Загалом, в Україні 12 481 людина вакцинувалася від COVID-19, з них, за попередню добу – 2 913 осіб. Темпи та потужності проведення вакцинації постійно збільшуються, аби охопити якомога більше людей.

За інформацією Рівненської ОДА.

Читайте також: Чи запровадять жорсткі карантинні обмеження на Рівненщині?