Україна відмовляється від літнього часу і переведення стрілок годинника. Верховна рада України зробила перший крок до скасування сезонного переведення годинників. Якщо закон ухвалять повністю, то в Україні більше не буде переходу на літній час, а постійно залишиться нинішній зимовий. Нардепи кажуть, ніякої користі від переведення годинників раз у пів року немає. Це стосується, як економії електроенергії так і здоров'я людей. Чи перейде Україна цього року на зимовий час, з'ясовував Юрій Чорнобривець.

Україна відмовляється від літнього часу і переведення стрілок годинника. Такий законопроект "Про обчислення часу в Україні" у першому читанні ухвалила Верховна рада. Її автором виступив перший віцеспікер Парламенту України Руслан Стефанчук. За те, щоб перейти на постійний зимовий час, проголосувало 277 нардепів.

Про те, що сезонне переведення годинникових стрілок шкодить здорв'ю людини, підтверджують і лікарі.

Також медики стверджують, що краще залишитися на одному єдиному часі. Бажано на зимовому, оскільки адаптація до нього проходить на багато краще ніж до літнього і він є природнім для нашого географічного положення. Окрім шкоди для здоров'я, зміна часу створює певні незручності для переводу срілок на великих годинниках.

Додає, що на його думку, в Україні потрібно лишити один єдиний час. Вперше стрілки годинника почали переводити у 1981 році, тому що завдяки сезонній зміні часу, у промисловості витрачалося менше електроенергії на освітлення цехів. Хоча на сьогоднішній день, ця економія зовсім невиправдовує шкоду для здоров'я людини.

Думки рівнян з цього приводу розходяться. Хтось каже, що це не шкідливо, хтось підтримує дане рішення, а комусь взагалі байдуже.

Остаточно залишити єдиний Київський час, нардепи планують вже. Хоча, 28 березня ще можливий перехід на літній час, якщо депутати не встигнуть ухвалити закон до цього часу. Тому останнє переведення стрілок годинника буде у жовтні цього року, після чого Україна перейде на постійний зимовий час.

Читайте також: Шмигаль заявив про початок третьої хвилі коронавірусу в Україні