У суді Луганської області продовжують судити АТОвця з Рівного - Сергія Стрільця. Його обвинувачують у викраденні та катуванні сина луганського фермера Володимира Куницького. Нині справа знаходиться на завершальному етапі. Сьогодні у Рівненському міському суді обвинувачені в режимі відеоконференції відбули чергове засідання. Деталі розповість Павло Невесенко.

У 2014 році на одному з блокпостів Луганщини Сергій Стрілець разом з побратимами затримали людину, яка їхала з території так званої ЛНР. У чоловіка виявили зброю та гранати, а сам він був в нетверезому стані. Сергій Стрілець розповідає: були усі підозри на те, що чоловік може бути причетний до сепаратистів.

У 2015-му році Сергію Стрільцю повідомили про підозру у викраденні та катуванні людини. Потім до Рівного приїздили силовики з Луганщини, аби перевезти Стрільця до Старобельська, де його понад рік утримували в СІЗО. Згодом відпустили під заставу у 230 тисяч гривень. Окрім Сергія Стрільця на лаві підсудних також перебувають ще троє військових. Сергій пояснює, затриманий чоловік син луганського фермера Володимира Куницького - людини Віктора Януковича. Відтак, батько загиблого просто мститься військовим.

Адвокат Сергія Стрільця Микола Якубець зауважує, докази, які висуває обвинувачення щодо його клієнта є недопустимими, тобто припущенням. Наводить приклад військової експертизи, де фахівець зауважує, що в Україні немає антитерористичної операції, а внутрішній збройний конфлікт.

Вже п'ятий рік ця справа розглядається у Кремінському суді Луганської області. Сьогодні в режимі відеоконференції роглядалося клопотання адвоката обвинуваченого Сергія Онищука щодо відводу судді Валерія Ковальова. На думку захисника, суддя має упереджена ставлення до обвинуваченого та перебуває під тиском потерпілих. Про це свідчить аудіозапис одного з судових засідань.

Суд задовільнив клопотання захисника Сергія Онищука і відтепер справу більше не вестиме Валерій Ковальов. Як розповідають юристи абсурдність даної справи полягає у тому, що офіційно війни в Україні на Сході немає. Відтак кожен український військовий, який боронить територіальну цілісність нашої держави може потрапити на лаву підсудних.

Читайте також: У Рівному на хабарі затримали посадовицю