На лаві підсудних - ще троє обвинувачених

 У Кремінському суді Луганської області продовжують судити АТОвця з Рівного Сергія Стрільця, якого обвинуваують у викраденні та катуванні сина луганського фермера Володимира Куницького Олега. 

Справа тягнеться ще з червня 2014 року, коли на блокпотсі 51 ОМБР був затриманий громадянин зі зброєю. У 2015-му році Сергію Стрільцю повідомили про підозру у викраденні та катуванні людини. Потім до Рівного приїздили силовики з Луганщини, аби перевезти Стрільця до Старобельська, де його понад рік утримували в СІЗО. Згодом відпустили під заставу у 230 тисяч гривень. 

Крім Сергія Стрільця на лаві підсудних також перебувають боєць Іван Васюк, майор спецназу Сергій Онищук та підполковник Олександр Горбачов, який також фігурує в іншому кримінальному провадженні щодо вбивства "артилериста Л/ДНР". За сукупністю двох кримінальних проваджень Горбачов подав позов у Європейський суд, в якому оскаржує безпідставне перебування під вартою.  

- Вже п'ятий рік справа розглядається у Кремінському суді. Суть справи така, що людина їхала з території, яка не контролювалася на той час Збройними силами. Людина була затримана на блокпості. Свідки кажуть, що були бойові гранати, стріляні гільзи, тобто все вказувало на підозру у сепаратичній діяльності. прибув спецназ для його затримання, але по дорозі людина померла, - каже Сергій Стрілець. 

Сергію Стрільцю інкримінують викрадення автомобіля "Нива", на якому пересувався затриманий, перевищення службових обов'язків, викрадення останнього та його катування. 

- Наразі розгляд справи йде до завершення. Потерпілий дасть покази, і у нас залишаться дебати, - каже обвинувачений.  

На фото обвинувачений Олександр Горбачов

На сьогоднішньому засіданні роглядалося клопотання захисника обвинуваченого Сергія Онищука щодо відводу судді Валерія Ковальова. На думку захисника, суддя має упереджена ставлення до обвинуваченого та перебуває під тиском потерпілих, про що нібито свідчить аудіозапис самого судді, на якому він говорить про тиск з боку потерпілих. Троє обвинувачених та їхні захисники підтримали клопотання про відвід судді. . 

На засіданні ухвалили заслухати даний аудіозапис без включення учасників справи з Рівненського міського суду у режимі відеоконференції. Рішення про відвід судді мають проголосити сьогодні. 

 

Читайте також: Вбивцю власника пилорами засудили до довічного ув`язнення