У Рівному відбулась акція на підтримку Сергія Стерненка. Приморський суд Одеси виніс вирок активісту у вигляді 7 років та 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Незважаючи на те, що Рівне далеко від епіцентру головних подій, небайдужих, підтримати Сергія, було близько трьох сотень - вони приїхали з різних куточків нашої області. Що вимагають мітингарі дізнавався Дмитро Тригубець.

У Рівному на акцію підтримки активіста Сергія Стерненка зібралось понад три сотні небайдужих. Приводом для цього став вирок Приморського суду Одеси, який відправив 25-річного екс-лідера одеського правого сектору за грати.

За викрадення та катування проросійського депутата, місцевої райради йому дали 7 років та 3 місяці позбавлення волі з конфіскацією майна. Рішення суду ґрунтувалось лише на показах того самого депутата, а саме викрадення відбулось ще 6 років тому. Відразу після рішення суду, близькі до Сергія активісти анонсували акції протесту по усій країні, зокрема і у Рівному. На майдані Незалежності, біля пам'ятника Шевченку зібрались небайдужі із усієї області.

Зі слів мітингарів, рішення суду політичне, та зумовлене тиском на нього як місцевої Одеської влади так і найвищими посадовцями. А протестують насамперед проти правоохоронної та судової системи. Люди, також вимагали відставки міністра внутрішніх справ та генерального прокурора України. Згадали і інших політичних в'язнів, які зараз перебувають за гратами.

В той час як відбувався мітинг у Рівному, головний протест проходив під Офісом Президента у Києві. Активісти намагались потрапити під адмінбудівлю, проте вхід блокували силовики. Мирним протест назвати важко, внаслідок сутичок з поліцією були постраждалі як з однієї сторони так і з іншої. Причому, в ході акції, правоохоронці затримали найактивніших мітингувальників, відібрали у них пояснення а пізніше відпустили. Акція в Києві тривала близько двох годин і вже о 10 на вулиці лишались лише поліція. Наступний протест активісти анонсували вже на суботу.

Читайте також: У Рівному понад дві сотні людей вийшли на підтримку засудженого активіста Стерненка