Поки що підозрювана показів не дає

Рівненський міський суд обрав запобіжний захід стоматологині Інні Кравчук, яку підозрюють у побитті дітей під час прийому. Прорурор Ілона Ютовець просила обрати для лікарки запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. 

Суддя Наумов задовольнив це клопотання та обрав даний запобіжний захід для підозрюваної до 10 березня. 

За її словами, наразі у справі є чотири потерпілих родини. Їхні заяви були об'єднані в одне кримінальне провадження. 

Дані кримінальні правопорушення є кримінальними проступками, до яких може бути застосовано лише два запобіжні заходи - або особисте зобов'язання, або особиста порука, - каже прокурорка. 

На даний час,за її словами, підозрювана та її захисник показів не дають. Нагадаємо, підозрювану знайшли у її будинку, де вона зареєстрована. Раніше вона певний час переховувалась та не давала показів поліцейським. 

Лікарку підозрюють у правопорушеннях, передбачених ч. 1 ст. 125  та ч. 1 ст. 126 КК України (умисне тілесне ушкодження та насильницькі дії). 

Санкції статті передбачають штраф (до 850 гривень), громадські чи виправні роботи. В той же час заборони чи відсторонення від зайняття професійної діяльності в межах даного провадженян немає, додає прокурорка. 

Читайте також: На Рівненщині затримали високопосадовця податкової служби за вимагання хабаря у розмірі 150 тисяч гривень