Раніше в Україні зафіксували низку випадків отруєння школярів спазмолітиками. За однією з версій поліції, напитися пігулок підлітків підштовхнуло відео з соціальної мережі ТіkТоk.

Після низки випадків отруєння школярів "Дротаверином", депутати планують зареєструвати у Верховній Раді законопроєкт щодо заборони на продаж ліків дітям до 18 років. 

Про це повідомив голова комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, пише "Радіо Свобода".

За його словами, мова йде як про препарати, що видаються за лікарським призначенням, так і про медзасоби, які можна придбати без рецепта.

"Про вітаміни ми зараз не кажемо, про бади не кажемо, бо це не є ліки", - уточнив голова профільного комітету.

Радуцький додав, що автори законопроєкту поки не вирішили, яке покарання передбачатиметься за продаж ліків неповнолітнім. Однак однієї з пропозицій є прирівняння цього вчинку до продажу фальсифікованих препаратів.

Додамо, що в Україні виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів карається ув'язненням від п’яти до восьми років.

Читайте також: На Рівненщині спостерігається сезонний рівень захворюваності на грип на ГРВІ