На Рівненщині фельдшер два кілометри ніс пацієнта до швидкої. Випадок стався у селі Воронів. Місцевому чоловіку знадобилась допомога. У нього почались судоми. Через снігові замети швидка не змогла доїхати до будинку. Тому фельдшер прийняв рішення нести потерпілого до карети швидкої на руках. З подробицями Юрій Чорнобривець.

Степан Вознюк - саме той фельдшер, який через замети та кучугури 2 кілометри добирався до критично хворого чоловіка, щоб терміново доставити його у лікарню. Оскільки швидка не могла доїхати до хатини хворого чоловіка, було прийняте рішення везти його кіньми.

Степан Вознюк додає, що коли дістався хворого, побачив, що він у тяжкому стані. У чоловіка піднялася температура тіла до 40 градусів, тому фелшьдшер зробив йому ін'єкції. Також, обстеживши пацієнта, медик виявив у чоловіка запалення легень, яке згодом підтвердилося у лікарні.

Місцеві підтверджують, що до села Воронів дуже проблематично добратися не то що швидкій, а будь-якому транспорту. Але й не забувають відмітити вчинок фельдшера.

При великому бажанні людини, яка давала клятву гіпократа, до хворої людини можна дістатися навіть крізь снігові замети.

До слова, під час зйомки цього сюжету, дороги населеного пункту Ворнонів почистили. Вкотре, після приїзду журналістів. 

Читайте також: Рівненську стоматологиню, яку підозрюють у побитті дітей, знайшли в її будинку