У зв’язку з приростом хворих на COVID-19 на території Західної України і для попередження приросту хвороби у Рівному управління патрульної поліції буде знову здійснювати посилений контроль за дотриманням вимог протиепідемічних заходів при наданні послуг з перевезення пасажирів громадським транспортом.

Водії та кондуктори вже поінформовані про обов’язкове виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території зі значним поширенням гострої распіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Отож, в громадському транспорті Рівного знову перевозитимуть пасажирів в межах кількості місць для сидіння, що передбачено технічною характеристикою транспортного засобу, за винятком дітей шкільного віку, з дотриманням всіх протиепідемічних заходів.

Перевезення пільгових категорій здійснюватиметься:

  • в тролейбусах при наявності місць для сидіння з 10.00 год. до 16.00 год.
  • всі пільгові категорії з 06.00 год. до 22.00 год:

а) ветерани війни( учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни);
б) члени сім’ї загиблого учасника антитерористичної операції (АТО), операції об’єднаних сил (ООС);
в) діти-сироти, діти закладів «Пагінець» та «Особлива дитина» із супроводжуючою особою. в автобусах (великої, середньої та малої місткості) з обмеженням в 2 посадочних місця одночасно з 10.00 год. до 16.00 год. - всі пільгові категорії;
г) з 06.00 год. до 22.00 год. діти закладів «Пагінець» та «Особлива дитина» із супроводжуючою особою.

Не виконання водіями цих вимог тягнутиме за собою штрафні санкції, тому просимо рівнян з розумінням віднестись до ситуації, що склалася.

Читайте також: У Рівненській області виявили 134 нових випадків COVID-19