Власники авто на єврономерах зможуть розмитнити свою автівку за суму, яка не буде перевищувати 1000 євро. Про це заявив голова профільного комітету з питань фінансів, податків та митної політики Данило Гетьманцев. Верховна Рада вже найближчим часом розгляне це питання. Чи задовольняє це власників євроблях далі у сюжеті.

Вже сьогодні 18 лютого на засіданні Верховної ради буде розглянуто законопроект, що дасть можливість одноразового розмитнення авто за суму, яка не буде перевищувати 1000 євро. Закон буде стосуватись лише тих автівок, які були ввезені на територію України до 1 січня 2021 року. Тобто, ті хто захоче завезти та розмитнити таку машину вже цьогоріч, такої можливості мати не будуть. До того ж, кожному хто захоче це зробити, перед цим доведеться заплатити штраф, який до слова складає 8 500 гривень.

Чоловік каже, що в загальному розмитнення йому обійдеться в суму понад півтори тисячі доларів, при вартості авто лише у 1000. Однак схоже позиція урядовців щодо цього питання тверда. За словами очільника профільного комітету з питань митної політики Данила Гетьманцева, це остаточна позиція уряду та більше до цього питання вони повертатись не планують.

Однак представників руху АВТОЄВРОСИЛА такий розклад не влаштовує. На їх думку ціна на розмитнення має встановлюватись відносно вартості самого автомобіля, та не перевищувати ставку в 30%.

Вже сьогодні, 18 лютого, євробляхарі будуть пікетувати Верховну Раду. Адже саме завтра і буде вирішуватись як бути власникам автівок на єврономерах.

Читайте також: Верховна Рада прирівняла цифрові документи в Дії до паперових