Із заявою про крадіжку кабелю із власного господарства до поліцейського офіцера Козинської громади 15 лютого звернувся місцевий житель.

На місці події слідчо-оперативна група встановила, що невідома особа, пошкодивши скобу на дверях, проникла до підсобного приміщення господарства 26-річного жителя села Козин, звідки викрала орієнтовно 50 метрів мідного кабелю.

Опрацьовуючи інформацію, поліцейські, передусім, здійснили перевірку осіб, які вже потрапляли в поле зору правоохоронців за аналогічні правопорушення. Відтак, оперативно з’ясували, що до вчиненого кримінального правопорушення може бути причетний 43-річний місцевий житель, який і раніше відбував покарання за майнові злочини.

Поліцейським він зізнався, що через брак коштів дійсно вкрав кабель. Чоловік навіть встиг його продати знайомому, а «виручку» із товаришем потратив на алкоголь.

За фактом таємного викрадення чужого майна, поєднаного із проникненням у приміщення, слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження вилучене майно скеровуватиметься на експертизу для встановлення суми завданого збитку.

За скоєне зловмисникові загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Поліцейські також перевіряють імовірну причетність до скоєного злочину інших осіб.

Читайте також: У Рівному під колеса тролейбуса потрапила 12-річна дівчинка