Хабарниця чи потерпіла? Рівненський міський суд розглядає справу щодо вимагання хабаря екс-очільницею одного з відділів головного управління державної фіскальної служби за те, що ніби-то закриє очі на проблеми з ліцензією на алкоголь одного з розважальних закладів Рівного. Та в свою чергу справу називає сфабрикованою. Подробиці дивіться далі у сюжеті.

Екс-очільницю одного з відділів головного управління державної фіскальної служби Руслану Мичку підозрюють у вимаганні хабаря у сумі 500 доларів щомісячної виплати від власника одного із розважальних закладів Рівного, що знаходиться на вулиці Набережній. Той в свою чергу, ніби-то через вимагання, написав заяву у прокуратуру. Саме це і стало причиною для досудового розслідування, яке проводило ДБР. Адже вже екс-начальниця відділу контролю за виробництвом та обігом спирту Головного управління Державної фіскальної служби, на думку заявника, за суму у 500 доларів щомісячної виплати, мала б закрити очі на проблеми з ліцензією.

Варто зауважити, що сама підозрювана звернулась до суду з проханням, аби наша знімальна група покинула зал судового засідання. Ще й послалась на Кримінально-процесуальний кодекс, де на її думку, забороняється робити запис відкритого судового засідання. Ні прокурор, ні суддя не мав нічого проти нашого перебування у залі судового засідання та відхилив клопотання обвинуваченої.

Якщо повернутись до суті справи, представник сторони обвинувачення пояснив хронологію подій. Спочатку власника розважального закладу було оштрафовано на 17 тисяч гривень за проблеми з ліцензією, а потім пані Руслана, нібито, зателефонувала власнику закладу, та запропонувала вирішити цю проблему. Ціна питання, згідно з обвинуваченням, становила 500 доларів щомісячної виплати.

Після цього власник написав заяву до прокуратури. Захисниця підозрюваної, та й вона сама, під час судового засідання та й після нього висловила припущення, щодо фіктивності деяких матеріалів досудового розслідування. Навіть надали власні матеріали, які потрібно розслідувати.

Сама екс-начальниця відділу Головного управління державної фіскальної служби Рівненщини заявила, склад злочину ще потрібно дослідити.

Окрім цього ми мали ще деякі питання до вже екс-посадовиці. Зокрема про 5 гектарів землі в її власності. Її походження вона нам пояснила так.

Варто зауважити, що перед останньою займаною посадою пані Руслана 28 років працювала в Здолбунівській ОДПІ головного управління державної фіскальної служби. Вирок в цій непростій справі, де звинувачення лунають в обидві сторони - поставить суд. Щоправда коли, наразі невідомо.

Читайте також: На Рівненщині судитимуть чоловіка, який бив свого батька