Міністр запевнив, що вакцинація почнеться вже найближчими днями

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов обіцяє, що масова вакцинація від коронавірусу в Україні розпочнеться найближчими днями. Як пояснив він на сьогоднішньому брифінгу, перші поставки вакцини, яку очікували ще 15 лютого, затримуються через бюрократичні та технічні причини, які "не залежать від України". 

Мінстр нагадав, що виходячи із заключених договорів між Україною та виробником вакцини, вакцина мала бути до 15 лютого. Згідно із договорами мільйон доз Україна очікує в лютому та мільйон доз - в березні. 

- Виникли певні логістичні проблеми технічного характеру. Я впевнений, що вони будуть вирішені за декілька днів. Відразу після брифінгу у мене - чергові перемовини з виробником саме щодо технічних питань доставки цієї вакцини. Дуже розраховую, що на цьому тижні ми зробимо перше щеплення від коронавірусної хвороби. І це перше щеплення буде зроблено медичним працівникам, - сказав Степанов. 

- Друга частина поставки вакцин передбачається по ініціативі COVAX. Нам чітко було сказано, що 117 тисяч доз будуть до середини лютого, тому ми відразу про це повідомили громадянам. Що стосується COVAXу, то виникли певні бюрократичні труднощі, які не залежать від України. Що в першому, що в другому випадку зроблено все, навіть більше, ніж максимум щодо отримання вакцин нашою країною... Я думаю, що найближчими днями ми розпочнемо вакцинацію, - підсумував очільник МОЗ. 

 

Читайте також: Україна та ОАЕ підписали Меморандум про взаємне визнання та обмін посвідчень водія