Майже 100 об'єктів вирішила знести міська влада. Це тимчасові споруди. Автокав'ярні, автопричепи, де здійснюється торгівля, а також гаражі. Останніх у списку на демонтаж аж 80. Де вони знаходяться та як відносяться до такого рішення самі рівняни - дізнавався Дмитро Тригубець.

Майже 100 тимчасово встановлених споруд планує демонтувати міська влада Рівного. Це автокав'ярні, автопричепи з продажу промтоварів, м'ясних виробів та так звані гаражі- черепашки. На вулиці Вербовій, знаходиться майже 40 таких гаражів, які знаходяться у дворі будинку номер 45. Усі вони будуть демонтовані вже до кінця лютого. Голова ОСББ цього будинку стверджує що ніяких неприємностей ці гаражі їм не приносять.

З іншого боку, якщо знести усі ці гаражі з'явиться чимало вільного місця, адже їх тут майже з пів сотні. До того ж не секрет, що багато хто зберігає в них не авто, а особисті речі, які не потрібні вдома. Є і ті хто підтримує таку інціативу міської ради.

До слова, мешканців цього будинку попереджали про демонтаж ще в серпні, однак тоді його не відбулось. На кожному гаражі висіло попередження, аби власники могли забрати свої особисті речі. А на даний момент, в цьому ж дворі немає жодного такого. До прикладу при демонтажів так званих черепашок у Полтаві, усі особисті речі власників, які перебували у гаражі були розкрадені. Адже ті хто їх демонтовував, лишив речі просто на вулиці, а власники попереджені не були. Справа скінчилась судовою тяганиною з міською владою.

В будь-якому разі, рішення про демонтаж уже прийнято. І буде виконано уже найближчим часом. До переліку об'єктів також увійшли гаражі на вулицях Волинської Дивізії, Відінській, Гурія Бухала, та генерала Безручка. Демонтують і мафи. До прикладу ці дві кав'ярні біля супермаркету в районі автовокзалу. А також ось цей автопричіп, де торгують м'ясними виробами. Мешканці сусідніх будинків по різному відносяться до цієї ініціативи.

Повний перелік об'єктів, які планують демонтувати можна знайти у рішенні міськвиконкому, яке, до слова, було прийняте ще 26 січня. Відповідальними за виконання цього рішення є управління житлово-комунального господарства. Буде здійнсюватись і контроль за громадським порядком при виконанні демонтажу, це покладено на плечі районного управління поліції. Усі демонтовані тимчасові споруди, або те що від них залишиться буде перебувати на території комунального підприємства КАТП 1728.

Читайте також: На добудову дитячого садочка на Коновальця у Рівному виділили 7 мільйонів гривень