На Чернігівщині тигр загриз працівника зоопарку. Трагедія сталася 4 лютого, коли завідувач секції диких тварин зайшов погодувати хижака. Чоловік не дотримався правил безпеки, через що отримав укуси несумісні з життям. Загиблому було 47 років. Наші журналісти приїхали до Рівненського зоопарку, аби побачити, як там відбувається годівля хижаків. Яна Євтушок продовжить.

Трагедія сталася у Менському зоопарку. Один із співробітників відкрив двері та зайшов до тигра, не прикривши їх. Внаслідок цього, хижак прокусив чоловікові шию, коли той намагався його погодувати. Співробітник зоопарку помер на місці до приїзду медиків. Йому було 47 років.

Це Рівненський зоопарк. Тут пан Олександр працює вже 9 років поспіль. Щоранку йому доводиться годувати хижаків, закрема двох тигрів Марса і Тайру. Родині котячих тут приділяє найбільше часу - 1,5-2 години. Каже, за всі роки роботи до них вже звик. Однак іноді, тварини поводять себе вкрай агресивно, що може слугувати небезпекою для нього.

Годівля тварин відбувається наступним чином. Всі вольєри оснащені перегонними клітками. Туди заманюють тигрів, де лежить уже їхня їжа. Лише після цього, працівник заходить у вольєр. Олександр додає, важливо зафіксувати, так званий шибер, аби хижак не міг його відкрити. Кажуть, про випадок на Чернігівщині теж знають.

У зоопарку зауважують, у вольєр з хижими тваринами працівники ніколи не заходять. Зокрема, коли годують мають спеціальну уніформу.

Спеціалісти додають, тигри нападають на людину, коли та поранена, або, коли сама тварина відчуває небезпеку. До слова, у Рівненському зоопарку подібних випадків не було. Бо тут важлива, перш за все, - безпека. Крім того, працівники просять відвідувачів з розумінням ставитись до правил, та не годувати тварин власноруч. Оскільки, такі дії можуть нашкодити як самим людям, так і тваринам.

Читайте також: У Рівному торгівці обурені байдужістю адміністрації щодо прибирання снігу і підняття орендної плати