Зверталися до міського голови Олександра Третяка дозволити їм і надалі торгувати навколо центрального ринку на вулицях Пересопницька, Сагайдачного та Полуботка. За словами власників торгових місць, приводом провести протест стала інформація, що нова влада хоче лишити їх роботи. Адже скоро закінчується термін дозволу міськвиконкому, який надавав ї право здійснювати підприємницьку діяльність. Чи вдалося людям достукатися до місцевої влади і якою буде їхня подальша доля, розповість Павло Невесенко.

Сьогодні підприємці, які торгують навкло ринку "Центральний" збираються на черговий пікет і вирушають до міської ради. Хочуть поспілкуватися з місцевою владою, аби звернула увагу на їхню проблему та дозволила їм працювати.

Дехто з пікетувальників прийшов у розлюченому стані і взагалі не розуміє, чому міська влада причепилася саме до торговців.

Протестуючі вимагають аудієнції з Олександром Третяком. Втім до пікетувальників міський голова Рівного не вийшов, оскільки саме в цей час проводив нараду. Натомість ініціативну групу торговців запрошують поспілкуватися з заступником Олександра Третяка по економічним питанням Ігорем Кречкевичем. За результатами зустрічі, той повідомив, людям дозволять торгувати навколо ринку три місяці. Відповідний дозвіл мають дати на найближчому виконкомі міської ради. Пояснює, не можуть дозволити на більший термін, адже люди фактично і так незаконно здійснююють підприємницьку діяльність на трьох вулицях навколо центрального ринку. Ба більше по документам вони здійснюють не торгову діяльність, а ярмаркову.

Нагадаємо раніше підприємцям пропонували альтернативні місця для торгівлі, адже повідомлялося, що навколо ринку зроблять проїжджу частину та відкриють паркінг. Нинішня влада таку інформацію не підтверджує і розповідає, що не в змозі відповідати за дії попередників. Ми ж запитали у підприємців чи готові вони піти торгувати у інше місце.

Результати сьогоднішнього пікету задовільнили не усіх торговців. Їхні думки розділилися і на свої робочі місця вони йшли з різними емоціями.

Читайте також: У Рівному військові вийшли на допомогу у боротьбі з негодою