Дороге сміття. Сума за вивіз твердих побутових відходів може зрости до 30%. Переглянути тарифи у комунальному підприємстві мали ще два роки тому. Втім через карантин його розгляд відклали. А у зв'язку із необхідністю оновлення техніки та зростання витрат на заробітну плату працівників підприємства - до цього питання повернулись знову.

Хоч не вщент заповнену, втім двохсотлітрову бочку із сміттям Олександр виносить за ворота подвір*я щотижня.

Тому на підняття ціни з 19 до 25 гривень за вивіз сміття, особливо не скаржиться. Навідміну від мешканців багатоповерхівок. Які досить часто у своїх дворах потерпають від смороду, який іде із переповнених сміттєвих баків. А платити за цю послугу тепер їм доведеться не 16 а 20 гривень.

Про це у комунальному підприємстві знають. Кажуть, залучити усі машини не можуть через те, що вони часто ламаються.

Підняття тарифів на 30 % та оновлення техніки, запевняють у комунальному підприємстві, вирішить ситуацію із переповненими сміттєвими баками.

А стаються найчастіше поломки, каже водій сміттєвозу, через самих же людей. Які викидають у сміттєві баки все підряд.

Крім того, жаліється водій, в деяких дворах взагалі неможливо проїхати. Адже мешканці будинків щільно заставляють їх машинами. До слова, підняття тарифів може спершу торкнутися підприємств, а уже потім і звичайних громадян. Очікувати на зміни слід уже у березні. Тоді ж і буде видно чи вплине це на якість роботи працівників комунального підприємства.

Читайте також: За добу на Рівненщині виявили 111 нових випадків COVID-19