Вузькоколійна залізниця "Антонівка – Зарічне" на Рівненщині припинила перевезення ще на початку карантину, майже рік тому. Відновлювати рух поїздів керівництво "Укрзалізниці" не планує. Тобто фактично йдеться про ліквідацію залізниці.

Про це повідомляє Район.Вараш.

Стурбовані тим, що ще з червня 2020 року вузькоколійка не функціонує, жителі причетних районів звернулися за допомогою до місцевих ЗМІ та до представників регіону нардепів-мажоритарників.

А "Укрзалізниця", зі свого боку, відзначає жалюгідний стан вузькоколійки.

"Так, повної реконструкції вимагають 82 кілометри її довжини зі 106, повної заміни вимагають 32 мости на дерев'яних опорах загальною довжиною майже 600 метрів. Фіксується поважний вік наявних локомотивів і необхідність їхнього постійного ремонту. Експлуатаційне утримання вузькоколійки обходиться дорого, а продаж квитків не покриває ці витрати. Так, у 2018 році збиток від вузькоколійки становив 19,1 мільйона гривень, у 2019 – 22,5 мільйона гривень, а за дев'ять місяців 2020 року – 12,8 мільйона гривень", - коментує керівник "Укрзалізниці" Володимир Жмак.

Разом з тим керівництво залізниці повідомляє, що розуміє історичне, соціальне і транспортне значення вузькоколійки. У зв'язку з цим були звернення до Рівненської обласної адміністрації з метою передати вузькоколійку на баланс облдержадміністрації для її подальшого утримання як історичної спадщини.

"Також пропонувалися варіанти відшкодування витрат за кошти місцевої влади, залучення комерційних структур для інвестиційних проєктів та інше, але все це – безрезультатно"

Читайте також: На Рівненщині у січні оформили 5,5 тисяч паспортів