Сьогодні у Млинівській територіальній громаді відбулась презентація видання «За Україну полягли…». Книга присвячена пам'яті захисників, які загинули на сході України в зоні проведення АТО/ООС.

«Торік у травні я спілкувався із мамою загиблого воїна АТО із Млинова Олексія Кірися. Тоді пані Лідія розповіла мені про плани патріотів Млинівщини випустити книгу пам’яті про їхніх полеглих у боях на сході України земляків. В тому числі і про її сина… І ось, минув уже рік, і вже сьогодні я тримаю цю книгу в руках. Приємно, що Млинів вміє шанувати, цінувати та пам’ятати своїх героїв», - розповів під час презентації голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

За його словами, в епоху діджиталізації паперова книга набуває особливого статусу та має важливе значення. Тому це видання - є важливим надбанням Млинівської громади.

«Видання «За Україну полягли...» присвячене пам'яті лицарів з Млинівщини, які загинули на сході України в зоні проведення АТО/ООС. Пам’ятаймо наших захисників – живих і полеглих, й дякуймо за їхній подвиг. Також щира подяка тим, хто долучився до створення цієї особливої книги. Зокрема, висловлюю слова вдячності Віталію Ковалю за фінансову підтримку», - зазначив автор книги Віталій Тарасюк.

У виданні йдеться про героїв-земляків – Максима Ляшука з Острожця, Юрія Іткалюка з Вовнич, Петра Полицяка з Борбина, Романа Галаса та Олексія Кірися з Млинова, Руслана Кондратюка з Війниці. Окрім цього, у книзі є поетичні твори, присвячені захисникам України.

Дітям загиблих воїнів голова ОДА подарував книги.

За інформацією Рівненської ОДА.

Читайте також: Уряд підвищив надбавки на догляд за дітьми з інвалідністю