Міністр підтвердив, що вакцинація в Україні розпочнеться 15 лютого, про можливі зміни в датах повідомлятимуть

 Вакцинація від коронавірусу в Україні розпочнеться 15 лютого. Про це в ефірі одного з телеканалів заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. 

- У нас нічого не змінюється. Ми розпочинаємо вакцинацію орієнтовно з 15 лютого. Тобто це буде через понеділок, виходячи з тих даних, які ми маємр на сьогодні, щодо поставки вакцини. Якщо буде дата буде змінюватися, то ми відразу будемо повідомляти. Як тільки ми отримаєм вакцину, то відразу розпочинатимемо вакцинацію, - розповів він. 

Також він додав, що інформацію про контракт щодо поставки вакцини можна очікувати 4 лютого, проте деталей не повідомив, посилаючись на комерційну таємницю 

Міністр також повідомив, що Україна має намір закуповавувати надлишки вакцин в інших країн. 

- Ми працюємо стосовно цього питання з різними країнами. Ми готові до такої співпраці, перш за все з Європейським Союзом. Ми надали свої можливості Є країни, з якими ми справді далеко просунулись щодо покупки в них доз вакцини, які ними були законтрактовані. Але найкороткше, що може бути по поставці цих вакцин, - не раніше кінця березня, початку квітня. Поки що підписаного оформленого договору у нас на сьогодні немає, - сказав він. 

Читайте також: Учителі, які складуть незалежне тестування, отримають надбавки до зарплати