Змінити чи лишити. У суді Рівного розглядають справу щодо скасування кадрових рішень обласної ради. Мова йде про обрання голови облради Сергія Кондрачука та його заступників. Депутат від "Слуги народу" Юрій Ліпський вважає ці рішення незаконними. Каже, під час першого засідання обласної ради, був порушений регламент. Тому Юрій Ліпський подав до суду. Сьогодні мало відбутись чергове слухання у справі. Була на ньому і Ольга Мосійчук.

Тільки но судове засідання розпочалося, як його уже просять перенести. Приводом стало клопотання заступника голови обласної Ради Сергія Свисталюка. Який перебуває у відрядженні та не може бути присутній на засіданні. Але сторона позивача в цьому проблеми не вбачає.

Однак з цим не згідна сторона відповідача. Більше того, вони зазначають, повідомлення про явку до суду були розіслані депутатам не належним чином.

Через що отримали депутати повістки-виклики до суду не одразу.

Отримали також нещодавно, втім ознайомитися встигли 3 особи зі сторони позивача. Тому, зазначають, це не є підставою для перенесення судового засідання.

Вислухавши усі сторони справи колегія суддів пішла до нарадчої кімнати. Аби прийняти рішення. Через годину судді повернулися та оголосили рішення присутнім.

Нагадаємо, що під час проведення першого пленарного засідання обласної ради Юрій Ліпський побачив порушення регламенту. Тому подав до суду аби ухвалені рішення щодо призначення голови облради Сергія Кондрачука та його заступників, визнати невірними. До слова, Сергій Кондрачук на сьогоднішнє засідання не з'явився. 

Читайте також: Рівненська міськрада хоче довести незаконність зміни цільового призначення земельної ділянки