Поки невідомо скільки вакцин надійде на Рівненщину. У першу чергу будуть щеплювати медпрацівників, військових та людей похилого віку. Вакцинація буде повністю добровільною. Катерина Савченко розповість більше.

На Рівненщині триває активна підготовка до першої хвилі вакцинації від Ковід 19. Здійснюватимуть її медики у мобільних виїзних бригадах. В нашій області їх буде 5. Вакцинуватимуть людей, котрі мають ризики захворіти через професійну діяльність або знаходяться у групі ризику за віком.

Аби не виникло масових відмов, інформацію про бажання або не бажання вакцинуватися збирають завчасно. Тому інформаці, щодо точної кількості доз, яка має надійти до нашої області ще немає. Чиновники нагадують, щеплення від ковід 19 на усіх етапах є добровільним. Рівняни не впевнені, чи готові були б захистити себе за допомогою вакцини. Навіть безкоштовно.

Нині суспільство поділилося на два табори: одні не можуть дочекатися вакцин, інші категорично проти них. Правда, говорить лікар Павло Сілковський, ймовірно десь посередині.

Окрім кількості бажаючих зробити щеплення, на Рівненщині перевіряють нині і обладнання, у якому мають зберігати вакцини. Говорять, знають, як зберегти правильний холодовий ланцюг.

Вже незабаром розпочнуться і навчання для цих мобільних бригад. Між тим в Україні триває розробка онлайн-платформи, за допомогою якої можна буде записатися в чергу на вакцинацію. Кабінет Міністрів презентує її в лютому. 

Читайте також: На Рівненщині школярі та педагоги стали менше хворіти на коронавірус