Наша співоча краянка - Галина Куришко, яка взяла участь у вокальному шоу "Голос країни", стала також гостею ранкового ефіру "Сніданку з 1+1".

До Руслана Сєнічкіна та Людмили Барбір сарненчанка прийшла в традиційному поліському вбранні. Жінка зауважила, що деякі елементи її костюму належали ще покійній бабусі - Ганні, від якої Галина перейняла не лише одяг, а й любов до фольклору та співів.

"У мене традиційний поліський костюм. Сарненський. Він дуже давній. Це така цінність для мене. Це - перша половина 20 століття. Сорочка та фартушок - від бабусі", - розповіла Галина Куришко.

На запитання Людмили, чому обрали співати саме народні пісні, учасниця "Голосу країни" зауважила, що любов до фольклору з'явилась ще в дитинстві. 

"Це моя душа. Моя бабуся - берегиня поліського фольклору. Свого часу її записувало багато науковців. Вона знала дуже велику кількість, більше, ніж 200 пісень: обрядових, ліричних, балад. І це все передалося мені у спадок".

Зокрема, Галина пригадала, що її бабуся постійно співала, а вона зростала у співочій атмосфері. І попри те, що, будучи малою, бабусині пісні не дуже подобались, все ж у старших класах дівчина активно почала займатися музикою, а згодом навчалася на кафедрі музичного фольклору.

"Тоді ми їздили збирати фольклор, робили транскрипції, а пісні накладали на ноти", - додала сарненчанка.

Далі Галина Куришко виконала пісню "Ой червона вишня, червона черешня", а за її виступом, окрім ведучих, спостерігала й українська співачка та тренерка вокального шоу Надя Дорофєєва. 

"Я вас заслухалася і хотіла сказати дякую за те, з яким репертуаром ви прийшли на "Голос". Це дійсно в саме серце. І це для мене найголовніше, ніж просто щось модне, сучасне. От зараз знову я слухала, але до кого Галина пішла – я не розкажу", – прокоментувала Дорофєєва.

До слова, виступ Галини Куришко глядачі зможуть побачити вже цієї неділі, 31 січня, у шоу “Голос країни”.

Читайте також: Ще одна рівнянка бере участь у шоу "Голос країни"