Вакцинація в Україні розпочнеться вже у лютому

 На першому етапі вакцинації від COVID-19 щеплення отримають понад 367 тисяч людей. Про це на брифінгу повідомив голова МОЗ Максим Степанов. 

- Вже на першому етапі ми вакцинуємо людей з критичним ризиком інфікування та розвитком хвороби та тих, хто виконує критичні функції у відповідь на пандемію коронавірусної хвороби. На першому етапі ми будемо робити вакцинацію 367 491 людині. Ці всі люди у нас повністю верифіковані. Це всі працівники бригад з вакцинації, всі медичні працівники, лікарі та середній медичний персонал, які надають допомогу при COVID-19, працівники лабораторій, працівники екстреної медичної допомоги, включаючи водіїв, люди, які перебувають у спеціалізованих закладах (інтернати, будинки для літніх людей), працівники цих закладів, військовослужбовці, - розповів Степанов. 

Він також додав, що для вакцинації в Україні будуть застосовуватись "вакцини, які пройшли всі стадії клінічних випробувань, вакцини, які були зареєстровані у світі": "Тому ще раз наголошую: це будуть виключно безпечні вакцини", - сказав Степанов. 

Також він нагадав, що вакцинація від COVID-19 в Україні передбачає 5 етапів та розпочнеться у лютому цього року. 

Читайте також: Рада проголосувала за запуск вакцинації від COVID-19 в Україні