Про це повідомив перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Сергій Подолін учора, 27 січня, під час чергового брифінгу.

Чиновник розповів, що станом на 1 січня працівникам освіти Гощанського району заробітна плата була виплачена, а ось ще п'ятьом закладам Бабинської територіальної громади зароблені кошти виплатили несвоєчасно.

"У відділі освіти зазначеної ТГ проінформували, що до кінця січня цю проблему буде вирішено".

Зокрема, Сергій Подолін додав, що 26 січня було проведено позачергове засідання сесії Гощанської територіальної громади, у ході якої вирішили 27 навчальних закладів взяти на баланс ТГ. Тож їхнім педагогам, за інформацією керівника громади, зарплати виплатять до 7 лютого цього року.

Пан Подолін підкреслив, що, за завданням Кабміну, територіальні громади мали прийняти у власність заклади освіти, культури і медицини до 1 січня. Але не скрізь керівники громад вчасно зреагували і провели для цього сесії.

Тож нині ще в області не прийнято громадами близько 10% об’єктів. А в шести громадах Рівненщини ще не утворені відділи освіти. Чиновник запевнив, що це питання залишатиметься на контролі в профільному управлінні ОДА.

Читайте також: Стало відомо, які дороги ремонтуватимуть на Рівненщині у 2021 році