Хворих на грип в рази більше ніж ковідних. Попри таку статистику - люди більше переймаються коронавірусом та не зважають на грип та ГРВІ. Медики кажуть у Рівному відсутня навіть вакцина, бо немає попиту. Наш журналіст Ілля Томашевський продовжить.

Не коронавірусом єдиним хворіють на Рівненщині. Упродовж лише останнього тижня в області зафіксовано понад 4 тисячі захворювань на грип та ГРВІ. Експерти зазначають, що попри суспільну стурбованість, це число в рази більше аніж на ковід-19. Але навіть це ще не пік.

Попри те, що епідемсезон у розпалі, вакцини від грипу у аптеках майже немає. Медики кажуть, що аптеки не закуповують препарат через відсутність попиту.

Проблема із хворими на грип обуруює головного лікаря Рівненської центральної міської лікарні. Євген Кучерук стверджує, що всі інші державні медичні заклади, розташовані в місті, не допомагають у боротьбі з грипом та коронавірусом. Попри обіцянки таку допомогу надати. На що в управлінні охорони здоров'я кажуть, що поки такої потреби немає.

Загалом вакцинацію від грипу проведено трохи менше 7 тисяч громадян. Серед вакцинованих є близько 1200 дітей та 2800 медичних працівників. Така кількість не є великою, але значно більша порівняно із попередніми роками.

Читайте також: У Рівному хочуть ліквідувати ЖКП "Галицьке"