У Рівному померла породілля від масивної кровотечі. Жінка народжувала вдома під супроводом так званої "духовної акушерки". Після пологів її через півтори години доставила швидка допомога до пологового будиноку, однак врятувати життя медикам вже не вдалося.

Домашні пологи обернулися трагедією. У Рівному 23 січня через півтори години після народження дитини у пологовий будинок привезли жінку у надважкому стані. Дитина зявилася на світ вдома. А от її маму навіть беззупинні реанімаційні заходи вжиті медиками не врятували. До спеціалістів звернулися занадто пізно.

Жінці було 34 роки. Рішення про домашні пологи вона ймовірно приняла заздалегідь.

На домашніх пологах перебували сестра та чоловік породілі, а ще запрошена зі столиці так звана духовна акушерка. Вона була вдягнута у традиційне вбрання мусульманських жінок.

За попередньою інформацією померла належала до певної громадської організації, учасники котрої сповідують домашні пологи без медичної допомоги.

Домашні пологи нині активно рекламують і в соцмережах. Від новомодних віянь хоче застерегти вагітних засновниця проекту "Пузата мама" Оксана Кравець.

Новонароджений хлопчик здоровий, нині він знаходиться в реанімаційному відділенні під наглядом неонатологів. Без мами залишилося одразу двоє дітей, адже відомо, що в жінки є ще одна дитина. Хто винен у смерті породілі зясовуватиме слідство.

В рівненському пологовому будинку практикують пологи з доулами, однак не варто плутати цю професію з професією лікарів та акушерів. Доула це жінка, яка має відповідну освіту, і позитивний досвід пологів та материнства. Вона надає інформаційну та практичну допомогу жінці під час вагітності, пологів та після народження дитини. Робить усе,аби жінці було комфортно фізично і в неї була емоційна опора, - каже одна з сертифікованих доул у Рівному Юлія Гаєвська.

За адресою, де ймовірно проживала жінка, та власне і відбулися пологи двері ніхто не відчинив. Медики ж закликають усіх вагітних не ризикувати своїм життям та новонароджених дітей.

Читайте також: Хворіла на коронавірус: на Рівненщині померла ще одна породілля