Встановлюють законність їх роботи та умови проживання. Все через пожежу у Харкові. Там у будинку для літніх людей виникла пожежа. 15 людей загинули. Як проходять побідні перевірки на Рівненщині, дивіться далі у сюжеті.

В Острозькому психоневрологічному інтернаті для жінок, активно обговорюють пожежу у Харкові. Сусідки по кімнаті, діляться новинами.

Нагадаємо, у Харкові 21 січня спалахнув другий поверх у будинку для літніх людей. Нібито через необережне поводження з електронагрівальними приладами. 15 людей загинуло. Є й травмовані.

У закладі перебуває 110 жінок. Вік різний. Наймолодшій 20 років. Всі мають психічні захворювання, які важко лікуються. Половина одинокі, не мають рідних.

Всі жінки на державному утриманні у закладі. За перебування в інтернаті не платять. Директор каже, у всіх підопічних різні долі та звички. Всі під пильним наглядом персоналу. Постійно з ними проводять роз'яснювальні бесіди.

Сьогодні в Острозький психоневрологічний інтернат завітала перевірка. Фахівці ДСНС, держпродспоживслужби, поліції та працівники департаменту соціального захисту населення. Перевіряють стан пожежної безпеки.

Перевірили житлові приміщення, котельню та церкву. Також сигналізацію, аварійні виходи та наявність вогнегасників.

Кажуть, у даному інтернаті раніше були незначні порушення. Для прикладу, закінчувався термін обробки вогнетривким розчином даху. Наразі все в нормі.

Керівник закладу каже, окрім засобів пожежної безпеки, постійно проводять навчання з підопічними інтернату.

Додає, навчилась вдягати протигаз на Камчатці. Саме звідти жінка родом. В острозькому інтернаті вже 33 роки. Іншого життя не уявляє. Товаришує з жінками у кімнаті. Разом приходять послухати й пісні сусідок.

Жінки, які потрапляють у стіни Острозького психоневрологічного інтернату, зазвичай залишаються тут до кінця життя. Тому знання пожежної безпеки, надзвичайно важливі як для підопічних так і персоналу. Подібні перевірки пройдуть і в інших закладах області. Найшвидше - в Урвенському психоневрологічному інтернеті. Це аналогічний заклад, тільки для чоловіків.

Читайте також: Рятувальники області закликають рибалок не виходити на тонкий лід