Таким чином мешканці долучилися до масових протестів по всій Україні, що тривають з середини січня цього року. Люди обурені цінами на комунальні послуги та вимагають у влади зменшення тарифів на газ, електроенергію та воду. Протестувальники заявляють, їм приходять платіжки з найбільшими цінами на оплату комунальних послуг в регіоні. Люди не можуть більше терпіти подібні знущання. Більше про протест у Костополі розповість Павло Невесенко.

З таких доволі радикальних закликів розпочав акцію протесту секретар Костопільської міськради Давид Дідух. Потім сказав - це жарт, втім люди сприйняли пропозицію чиновника буквально.

68-річна Костопільчанка Любов Новак сьогодні теж прийшла на акцію протесту. Каже, більше не може терпіти знущання влади над народом. Зокрема вона зі своєї пенсії змушена платити за газ, який не використовує.

Більшість з протестуючих у Костополі пенсіонери. Обурені високими цінами за комуналку. Розповідають через карантин і так опинилися на межі бідності, а тут ще й отримують платіжки з непідйомними для них цінами.

Все той же Давид Дідух повідомив мітингувальників, що місцеві депутати уже підготували звернення до Президента та Кабміну, аби тарифи на комунальні послуги зменшили. Додав, нині місцеві обранці зареєстрували проект про початок процедури про передачу газотранспортних громаді.

Протестувальники зібрали підписи та написали своє звернення до центральних органів влади, аби ті зменшили ціни на комунальні послуги. Потому пішли до Костопільського управління газового господарства, аби поспілкуватись з керівником цієї структури.

Читайте також: Костопільчани мітингують проти нових тарифів на "комуналку"