Із газетного паперу жителька Вараша Любов Блищик створює різноманітні декоровані баночки для освячення води на Водохреще, великодні та весільні кошики, цукерниці й таці.

Пані Любов паперовим лозоплетінням займається лише третій рік.

"Якось натрапила в Інтернеті на вироби з паперової лози. Спробувала й собі щось змайструвати в цій техніці. Так з'явився один виріб, потім інший. Процес захопив настільки, що переріс у хобі", - пише Аліна Апончук про майстриню на сайті Район.Вараш.

Як запевняє Любов Блищик, не зважаючи на те, що лоза паперова – вона майже не поступається міцністю та практичністю звичній нам лозі. А все через те, що тонкі смужки газетного паперу завдяки тонкій спиці туго скручуються у трубочку, яка потім обробляється спеціальними речовинами, що надають їй міцності.

Жінка зізнається, що у своїх роботах ніколи не використовує газетний папір з друком (таку собі вторинну сировину), а купляє його в спеціалізованих магазинах. Відтак, можливо, її роботи дещо дорожчі, але абсолютно безпечні, адже не мають усіх тих хімічних елементів, які входять до складу друкарських фарб.

Наразі пані Любов опанувала вже кілька технік паперового лозоплетіння, постійно прагне вдосконалюватись і виходити на якісно кращий рівень роботи. Зокрема, рукодільниця мріє про творчу майстерню, а також про власну авторську виставку.

Читайте також: Дах Острозького замку укладають дощечками, на яких пишуть імена відвідувачів