Та оскаржує його в суді. Мова йде про відеоролик, який вийшов наприкінці серпня минулого року та спричинив неабиякий резонанс. Піцерію звинуватили у сексизмі та расизмі. А власника закладу у вересні 2020 року оштрафувала Держспоживслужба. Нині справу розглядають у Рівненському окружному адмінсуді. Хто правий у даній ситуації і на якому етапі знаходиться справа, розповість Павло Невесенко.

Цей відеоролик з рекламою піцерії у серпні спричинив чималий резонанс не лише у Рівному, а й по всій Україні. Тоді Держпродспоживслужба Рівненщини помітила у ролику порушення закону про рекламу. Відтак оштрафувала власника закладу на 5083 гривні.

Було встановлено, що ця реклама містить й ознаки дискримінації: відверті натяки на сексуальні стосунки, що жодним чином не пов'язано з об'єктом реклами.

Втім, власник піцерії Олександр Муленко відмовився сплачувати штраф, натомість, подав позов до суду із його оскарженням. На днях у цій справі відбулося підготовче засідання у Рівненському окружному адмінсуді. Незалежна адвокатеса Тетяна Бідюк зазначає, що з юридичної точки зору справа є дуже цікавою. Оскільки ролик виклали в інтернет, значить власники не вбачають у ньому нічого поганого. Натомість відповідні органи вбачають у такій рекламі прояви сексизму та расизму.

Ми ж у свою чергу показали відеоролик рівнянам і запитали їхню думку, чи дійсно така реклама є неприпустимою, чи має право на життя.

А власник піцерії зі скандальною рекламою Олександр Муленко нам розповів, що його позиція щодо ролика не змінилася. Штраф сплачувати не збирається. Втім коментувати будь що на камеру відмовився. Зазначив, буде спілкуватися на цю тему лише після винесенння вироку суду. Судове засідання у цій справі відбудеться 22 лютого.

Читайте також: Крадій-невдаха: рівнянин намагався пограбувати квартиру, та попався на гарячому