Галузь охорони здоров’я Рівненщини готова до проведення вакцинації серед населення з дотриманням усіх передбачених норм та правил.

Про це під час онлайн-брифінгу повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник.

"На сьогодні в Україну очікується поставка вакцин двох виробників – Китаю та США. Вони вже пройшли випробування та використовуються в усьому світі. Для закупівлі вакцин передбачається також допомога Світового банку у фінансуванні 2,5 млрд гривень. Центр громадського здоров’я та світові експертні організації слідкують за дотриманням умов вироблення, зберігання та проведення вакцинації нашого населення", - зазначив Олег Вівсянник.

За його словами, для отримання стійкого колективного імунітету потрібно провести вакцинацію близько 60-80% населення. Запланована кількість закупівлі вакцин, а також сформований імунітет пацієнтів, які перехворіли дозволять Україні досягти найкращих результатів.

"Нагадаю, в Україні передбачено 5 етапів вакцинації. У першу чергу прививати будуть медичних працівників, які надають допомогу хворим на COVID, а також працівників закладів соціальної сфери та підопічних пансіонатів. В області здійснюватимуть вакцинацію 5 бригад у Дубенському, Рівненському, Сарненському та Вараському районах, а також місті Рівному", - розповів Олег Вівсянник.

Читайте також: Коронавірус на Рівненщині: зафіксували 160 нових хворих