Територіальні центри із надання соціальних послуг тепер теж переходять до підпорядкування територіальних громад Рівненщини. Нагадаємо, раніше вони взаємодіяли з обласною та районною держадміністраціями. Тепер все змінилось. Більше розповість - Яна Євтушок.

Нагадаємо, ще у 2015 році в області почали формуватися громади. Наразі їх 64. До прикладу, у Рівненському та Дубенському районах їх по 9. У Сарненському лише 5. У Вараському 8. Тепер, вони відповідають за виконання обов'язків у сфері соцзахисту. На цьому наголосив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко під час онлайн брифінгу.

Наразі документи та заяви від громадян щодо всіх соцпослуг приймають органи сільської, селищної, міської ради, або адміністратор ЦНАПу при громаді. Далі громада передає усе до профільного підрозділу укрупненої РДА. Там приймаються остаточні рішення.

Основна перевага в тому, що тепер громада може сама обирати напрямки своїх дій та програми розвитку. Разом з тим, вони відповідальні за витрачені кошти. До слова, кінцевий термін для передачі майна від колишніх районів до територіальних громад – 1 липня 2021 року.

Читайте також: На Рівненщині створюють мобільні бригади, які робитимуть щеплення від COVID-19