19 січня православні християни святкують Хрещення Господнє. Цього дня освячують воду, а найхоробріші пірнають в ополонку з крижаною водою. Через пандемію - масові купання на озері Басів Кут у Рівному скасовані. Щоправда це не стало на заваді людям. Сміливці знайшлися. Наш Юрій Чорнобривець в ополонку не пірнав, але атмосферою перейнявся.

Щороку 19 січня, православні християни відзначають велике хрещення Господнє. Вважається, що в цей день вода має надзвичайні властивості і може зцілювати недуги.

В цей день освячується вода і пропонується для всіх віруючих. Цьогоріч свято відзначається у період всесвітньої пандемії та недавно введеного локдауну. Щоправда воду можна буде набрати упродовж дня, у всіх храмах Рівного. Це все зроблено для того, аби уникнути великого скупчення людей. Також відмінили хресну ходу на Басівкутському озері, яку здійснювали щороку, розповідає отець Петро. Ми запитали вірян, як вони святкують це свято і чи купаються вони в ополонці.

У церкві, з приводу купання в ополонці кажуть, що вода в річці не омиває гріхи, а лише вода освячена.

Додає, що церква не забороняє купатися в ополонці. А також вважає, що ця традиція є більш новою і можливо вона прообразно відображає наше хрещення. Попри відміну загального купання, сміливців зануритись у крижану воду на озері Басів Кут вистачало.

Всі люди як один кажуть, відчуття чудові.

Вважається, що, якщо пірнеш цього дня, то цілий рік будеш здоровим. Також йорданську воду підливали в колодязь, щоб і там упродовж року вода була цілющою.

Читайте також: У Рівному мерзнуть мешканці багатоповерхівки на Гагаріна - у міськраді вирішують проблему