Церковні записки на смітнику. У Рівному побачили грамотки "за здоров'я" поблизу сміттєвих баків. Поруч знаходиться храм Всіх Волинських Святих. Рівняни припускають, що після служби церковні записки викинули на смітник. Люди неабияк обурились даній ситуації. Втім настоятель церкви все спростовує і називає провокацією. Катерина Савченко розповість більше.

Ось ці світлині викладені в соцмережах викликали обурливі обговорення рівнян. На фотографії викинуті церковні записки "за здоров'я" поруч сміттєвих баків на вулиці Євгена Коновальця. За парканом храм Всіх Волинських Святих. У коментарях люди висловлюють різні думки.

  • Тому що потрібно дочекатися закінчення служби,і забрати свою бумажку разом із проскуркою.
  • Адекватно було б спалити, це як сповідь, має бути таємно, а не у смітнику.

Ви знаєте, я дуже просто відношуся до бумажок. Не вважаю , що треба дуже напружуватися з утилізацією. Особисто для мене не має великого значення , що відбувається з такими речами, після того, як священник здійснив певний ритуал в церкві над цим папером. Якщо здійснив, звичайно. Для мене, хай хоч грубку ними топить, це не важливо.

Дякую що все ж підняли цю тему, надіюся що це росповсюдиться, і буде припинено. Мало би бути спаленим, на мій погляд, хоча б за ради того, щоб не смущати людей такими картинами як на фото.

Нині у храмі Всіх Волинських Святих багатолюдно. Саме закінчилось богослужіння, парафіяни набирають освячену воду. Про подібний инцидент тут не чули.

Настоятель храму, протоієрей Михайло Жаровський називає цей випадок провокацією. Адже, усі церковні записки в храмі утилізують за правилами.

Записки могли потрапити в смітник і з рук самих парафіян, адже практика, коли людина забирає написані пом'янники з іменами, теж існує.

У церкві сподіваються, таких випадків більше не траплятиметься. Вищезгадані ж смітники поруч храму нині вже порожні.

Читайте також: У Рівному хочуть повернути звання героя Бандері та Шухевичу