Лід є, а риболовлі немає. Любителів порибалити взимку закликають бути обережними на льоду. Після перших морозів рівненські водойми почали вкриватися кригою. Проте рятувальники кажуть, що рибалити рано. Детальніше у наступному сюжеті.

Настання морозів для рибалок означає одне - початок сезону. Чи мало з них, коли бачать на термометрі мінус, одразу берудь своє знаряддя та гайда на водойми. Холодна пора року нарешті накрила і Рівненщину, проте рятувальники запевняють, що лід недостатньо твердий для риболовлі.

Рятувальники закликають рибалок поки не виходити на лід. Кажуть, повинно пройти хоча б 4 дні постійних морозів, щоб лід наберав товщини 15 сантиметрів. Коли ж крига сформується потрібно пам'ятати про основні правила зимової риболовлі.

Окрім рибалок, потрапити під лід можуть й інші рівняни. Зокрема, рятувальники закликають батьків, аби ті доглядали за своїми дітьми, які часто прогулюються поблизу водойм. Аби подібних випадків на сталося, на посту чергуватимуть водолази.

За осінньо-зимовий період надзвичайних випадків на водоймах Рівненщини не траплялося. Рятувальники сподіваються, що люди будуть розсудливі та дотримуватимуться усіх правил.

Читайте також: На Рівненщині працює більше 30-ти пунктів обігріву, три з яких мобільні