У Рівному протестували проти висових тарифів на комуналку

 У Рівному долучились до всеукраїнських протестів проти підвищення тарифів на комунальні послуги. На акції в центрі міста були присутні кількасот мешканців Рівного. 

У руках мітингарі тримали плакати: "Зупинимо тарифний геноцид" та із закликом встановити справедливі ціни на комунальні послуги. 

Як розповіли організатори акції, головними вимогами мітингувальників є приведення тарифів до економічного обґрунтованих цін із врахуванням соціального становища громадян. 

- У нас економічно та соціально необґрунтовані тарифи. Зокрема що стосується електроенергії, то скасовується пільговий тариф (на перші 100 кВт-год). Особливо це вдарить по незахищених групах - пенсіонерах. Що стосується газу, то світові ціни впали досить таки помітно. Якщо взяти біржову вибірку, то вона коливається від 130 до 140 доларів. У нас в газосховищах достатньо закачано газу - по ціні від 40 до 100 доларів. А нам пропонують зараз сплачувати по 300 доларів. Тобто потрійна накрутка. Це не може бути фізично виконано громадянами, адже у них немає грошей. Крім того саме формування тарифу - непрозоре, - каже співорганізатор акції Микола Сидорук. 

Стосовно нещодавнього зниження тарифу на газ на 30 % учасник акції каже: 

- Це означає, що спочатку підняли (ціну) у три рази, а потім знизили на 30 %. Це як на базарі "чорна п'ятниця". Тобто ніякого там економічного обґрунтування немає, - додає Микола Сидорук. 

- Ми прийшли на акцію, щоб заявити про себе - що ми не спроможні проплачувати такі високі грабіжницькі тарифи. Просимо переглянути тарифи до економічно обґрунтованих та припинити грабунок людей та держави, - каже учасник акції Анатолій Степанюк. 

На мітингу вирішили продовжити протест вже біля стін Рівненської облдержадміністрації. Крім того людям пропонували підписатися під зверненням про приведення тарифів до соціально-економічних вимог. 

Читайте також: Сервісний центр МВС у Рівному відновив роботу за новими правилами