За останні роки рівняни почали викидати майже удвічі більше сімття, переконують місцеві комунальники. Пояснюють, жити громадяни стали краще, тому й відходіть нині більше. Нині все частіше вони викидають будівельне сміття, та побутову техніку на звалище.

Щороку рівняни викидають понад 40 тисяч тон сміття. За таких умов потужностей рівненського сміттєзвалища вистачить не більше ніж на 5 років, переконують комунальники. Вже нині шар сміття в деяких місцях сягає семи метрів. У спеціалізованому комунальному підприємстві стверджують, щорічно рівняни викидають на 10 відсотків більше сміття.

Інженер служби перевезень КАТП 1728 Оксана Музичук розповідає, нині рівняни викидають до 40 тисяч тон сміття на рік.

На рівненських смітниках все частіше можна побачити будівельне сміття, меблі та побутову техніку. У комунальному підприємстві, що займається вивозом побутових відходів розповідають, це ознака того, що рівняни стали жити краще. Водночас стали більш неохайними, скаржаться комунальники.

Та найбільшою проблемою для комунальників рівного залишаються пластикові пляшки, та поліетиленові пакети. Наразі це сімття не переробляють. А у вітряну погоду, поліетиленові пакети стають неопізнаними літальними об’єктами дворів рівного, і "прикрашають" рівненські дерева.