Батьки дев'ятимісячного хлопчика понад пів року намагаються притягнути до відповідальності лікарів, через яких їхня дитина перебуває у вкрай тяжкому стані. На думку батька, ті халатно віднеслись до своїх обов'язків, адже попри подвійне обвиття дитини в утробі, вирішили пологи провести природнім шляхом без хірургічного втручання. Як наслідок дитина народилась з численними ушкодженнями. Хто винен дивіться далі у сюжеті.

9-ти місячний Ромчик перебуває під киснем у обласній дитячій лікарні. Спастичний тетрапарез, псевдобульбарний синдром, симптоматична епілепсія, затримка стато-моторного розвитку та тяжке перинатальне ушкодження головного мозку, це ще не повний діагноз дитини. Батьки впевнені все через халатне відношення медиків до своїх професійних обов'язків. Мати хлопчика каже, ніяких проблем під час вагітності не було а лікарі запевняли, що вона повинна народити природнім шляхом, без хірургічного втручання.

Мати народжувала у Спеціалізованій медико-санітрній частині №3 у м. Вараш, після переходу закладу у комунальну власність тепер це Вараська багатопрофільна лікарня. 9-ти місячний Ромчик проходив обстеження в Сумах, Рівному, дитячій лікарні Охмадит. Скрізь фахівці наголошували на неврологічних проблемах, внаслідок саме ушкодженнях при народженні. Батько каже, йому відомі ще подібні випадки халатності медиків.

Читайте також: Маленька Софійка потребує допомоги у боротьбі з важкою недугою