У Рівному в тютюнових кіосках почали продавати продовольчі товари. Днями у соціальних мережах з'явилися фотографії, на яких видно, що у кіосках, які торгують цигарками, продаються продукти харчування. Це - різні крупи, сіль, цукор, борошно, олія і навіть консервована продукція. Наші журналісти вирішили перевірити чи це дійсно так. Більше дивіться у сюжеті.

Гречка, рис, перловка, сіль, макарони, цукор, олія, консервовані боби і навіть вафлі. Віднедавна ці товари можна придбати на полицях тютюнових кіосків. На скільки законний продаж харчової продукції серед цигарок? У Рівненському управлінні Держпродспоживслужби пояснили, що всі хто торгує продовольчими товарами, повинні пройти обов'язкову державну реєстрацію.

У кіосках на запитання про товарне сусідство відповідали неохоче, не кажучи вже про дозвільні документи на продаж харчової продукції.

Одразу після нашого запитання, кіоск зачинився на технічну перерву. Чи купували б рівняни їжу в таких кіосках? Запитали ми на вулицях міста.

Люди проти таких нововведень. Наша знімальна група поїхала до фірми, яка володіє мережою даних кіосків. Однак, там у коментарі нам відмовили. І коли ми вже збиралися їхати, до нас підійшов не відомий чоловік, яки представився Юрієм. Він розповів, чому саме зараз тютюнові кіоски почали таку торгівлю.

Тобто, зі слів пана Юрія виходить що тютюнові кіоски в період локдауну викладають на прилавки харчові продукти, лише для того щоб торгувати цигарками. До слова, ще 8 січня на сайті уряду з'явилася інформація, що Постанова про локдаун не передбачає припинення такої діяльності, тому з кіосків можна торгувати і кавою, і цигарками, і батарейками», принаймні так зазначив міністр охорони здоров'я. Максим Степанов. 

Читайте також: Бурштинове відпрацювання на Рівненщині триває (ФОТО)