"Британський" штам коронавірусної інфекції вперше виявили в Китаї. Ним інфікувалася 23-річна китайська студентка, яка 14 грудня повернулася з Великої Британії.

Зазначається, що за два дні до вильоту у дівчини тест на COVID-19 був негативним. Після підтвердження зараження її госпіталізували, - пише 24 канал. 

Дівчина зізналася, що виходила на пробіжки у парк без маски, а також знімала маску, щоб їсти і пити, чекаючи на посадку в літак.

Медики визначили, що знайдений штам відрізняється від циркулюючого в Шанхаї і є аналогічний варіанту вірусу, який був виявлений в Британії.

Заходи Китаю

Щоб мінімізувати ризики розповсюдження нового штаму вірусу, влади Шанхаю вжили низку заходів, включаючи посилене відстеження тісних контактів пацієнта. Зазначається, що дезінфекція була застосована до певних місць, пов’язаних з пацієнтом.

Оскільки епідемія COVID-19 ефективно контролюється в Китаї, новий штам коронавірусу є дуже ризикованими для контролю та профілактики епідемій в країні. Протягом останніх кількох місяців Китай вжив жорстких заходів для запобігання імпорту вірусу через мандрівників та товари.

Нагадаємо, спалах COVID-19 почався в кінці 2019 року у Китаї. 11 березня 2020 Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Читайте також: Експерти розповіли, які шанси заразитися коронавірусом в гостях під час свят