Подія кваліфікована як погроза вбивством та хуліганство, вчинене із застосуванням зброї. Проводяться слідчі дії та оперативно-розшукові заходи для встановлення осіб, причетних до цієї події.

Нагадаємо: близько 21:30 надійшло повідомлення від 37-річного рівнянина, що біля дверей однієї із квартир на вулиці Степана Драганчука знаходяться вибухонебезпечні предмети.

У квартирі, крім власниці помешкання, матері голови громадської організації, нікого не було. Її та ще п’ятьох мешканців під'їзду евакуювали.

На місці події поліцейські встановили, що біля дверей квартири виявлено саморобний вибуховий пристрій на основі двох гранат Ф-1.

Працівники відділу вибухотехнічної служби поліції області під час дистанційної перевірки встановили, що пристрій загрози оточуючим не становить. Із місця події вилучили два корпуси гранат Ф-1 без засобів підриву, їх відправлять для проведення експертизи.

Слідчі слідчого розпочали досудове розслідування за частиною 4 статті 296 (Хуліганство, вчинене із застосуванням зброї) та ч. 1 ст. 129 (Погроза вбивством) Кримінального кодексу України.

Проводяться слідчі дії та розшукові заходи для встановлення осіб, причетних до злочину.

Читайте також: У корпусах гранат, які виявили під дверима квартири матері Шабуніна, вибухівки не знайшли - поліція