Джерело: Національна поліція Рівненської області
У рамках кримінального провадження, на підставі ухвал суду вчора, 29 грудня, слідчі слідчого управління за оперативного супроводу працівників Управління стратегічних розслідувань в Рівненській області та за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури провели 16 санкціонованих обшуків на території Володимирецького району та два - в обласному центрі.

До проведення слідчих дій були залучені спецпризначенці КОРДу, працівники підрозділу тактико-оперативного реагування Управління патрульної поліції в Рівненській області та оперативного штабу.

Із метою документування організованої злочинної групи, виявлення та вилучення знаряддя або майна, здобутого злочинним шляхом, зокрема бурштину-сирцю, інших речей та документів правоохоронці провели обшуки житлових, нежитлових приміщень та транспортних засобів у вісьмох фігурантів кримінального провадження.

За результатами обшуків поліцейські виявили та вилучили каміння бурштину-сирцю загальною вагою 62,9 кілограми, мотопомпу кустарного виробництва, транспортний засіб «Volkswagen Touareg», грошові кошти в сумі 7225 доларів США, три одиниці зброї та набої до них, засоби зв’язку та чорнові записи.

Вартість вилученого «сонячного» каміння за цінами «чорного» ринку становить близько 30 тисяч доларів США.

У рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 2 статті 240-1 Кримінального кодексу України, вилучене каміння бурштину-сирцю скеровуватиметься для проведення експертизи. Досудове розслідування триває.

Читайте також: У Радивилівському районі горів житловий будинок