Наприкінці цього року Державний історико-культурний заповідник міста Острога отримав грант від Українського культурного фонду.

Програма "Культура в часи кризи: інституційна підтримка" сприятиме стабільному розвитку галузі культури в часи пандемії та підвищенню конкурентоспроможності малого та середнього бізнесу культурної галузі.

Історико-культурний заповідник отримає 101426 грн.

"У цій грантовій заявці ми реалізуємо план заповідника на 2020 рік, незалежно від того, що ми не отримали коштів від вхідних квитків та інших послуг. Тобто, це витрати на операційну та основну діяльність організації за період з жовтня по грудень 2020 року. Вдосконалення базових послуг відповідно до запитів відвідувачів - у пріоритеті планів до кінця 2020 р. Зокрема, ремонт туалету та задоволення нових безпекових потреб відвідувачів музеїв. Такі рішення сприятимуть швидкому виходу інституції з карантину в умовах обмеженого фінансування відповідно до нових правил та запитів відвідувачів.", - розповідає Андрій Брижук, керівник проєкту, заступник директора з наукової роботи КЗ "Державний історико-культурний заповідник міста Острога".

Читайте також: Із рівненського відділення Укрпошти можна надіслати рідним "Дивовижну поштівку"