В ОДА дали пояснення спаду захворюваності на коронавірус

 В останні дні на Рівненщині, як і по всій Україні, почали менше фіксувати нових випадків коронавірусу. Так,у Рівненській області за останню добу було виявлено всього 37 нових хворих на COVID-19. 

У Рівненській ОДА цю тенденцію пов'язують із "правильною стратегією боротьби з коронавірусом та дотриманням правил протиепідемічної безпеки". 

- Це явище системне. За останню добу було відібрано менше 4 тис. зразків. Відповідно кількість відбору зразків зменшилась і в нашій області. Не через те, що, можливо, у нас працює менше мобільних бригад чи пунктів забору, а через те, що ми відчуваємо і бачимо спад захворюваності на COVID-19, - розповів начальник облуправління охорони здоров'я Олег Вівсянник. 

- У нас зараз - менше 40 % завантаженості лікувально-профілактичних закладів. А це все є явищами правильно сформованої стратегії боротьби з COVID-19, зменшення соціальних контактів, дтримання соціальної дистанції, правильного використання засобів індивідуальног захисту і таке інше. 

На сьогодні, за його словами, ситуацію вдалось стабілізувати, проте на кінець січня-початок лютого слід очікувати зростання сезонної захворюваності. 

Читайте також: Острозька академія увійшла в двадцятку найкращих вишів України