Щороку на Хмельницькому водосховищі оселяються лебеді. Безумовно, що така краса приваблює до себе місцевих жителів Острога, Нетішина та й рівнян з інших населених пунктів.

Про це повідомляє "район.Острог".

До слова, завідувачка науково-дослідницького сектору Дермансько-Острозького Національного парку Оксана Головко, розповіла чим годувати водоплавних птахів, аби не принести їм шкоду.

"Зараз їх не потрібно годувати нічим, водойма не замерзла і їм достатньо природного корму. Якщо комусь хочеться погодувати, то в жодному випадку не хлібом, особливо з житнього борошна. Можна зерном, вареною перловою кашею, картоплею, капустою".

Зокрема, орнітологиня Ганна Кузьо на сторінці "Все про птахів з Ганною Кузьо" у Facebook підготувала кілька порад, якщо ви все ж хочете зробити фотографії чи помилуватися птахом зблизька. Підготуйте:

  • злегка відварений ячмінь, перлову кашу чи просто пшеничне або кукурудзяне зерно, також можна взяти картоплю або листя салату чи шпинату;
  • сипати їжу варто у воду біля берега, щоб лебідь шиєю міг дістати корм, адже на березі його швидше з’їдять голуби та гризуни;
  • окрім того, постійне виманювання лебедів на сушу не є доброю ідеєю з точки зору безпеки цих птахів, адже крім доброзичливих бьордвочерів, на суші можуть бути різні люди, а також собаки, транспорт та інші загрози.

Читайте також: Острозька академія увійшла в двадцятку найкращих вишів України