Секретар Рівнеради "організував" ялинку у сесійну залу. А міський голова тепер спатиме більше 3-х годин на добу. Це коротко про сесію Рівненської міської ради, на якій нарешті озвучили прізвища заступників міського голови. А двоє депутатів вже складатимуть мандат, хто і чому - розкаже Інеса Пославська.

Зелена, жива і в горщику. У сесійній залі - тепер ялинка. Встановлював її - секретар Рівнеради. З бюджету, каже - ні копійки.

На сесійне засідання депутати повинні були зібратися ще минулого тижня. Завадив - ковід.

Сесія довгоочікувана, бо нарешті сьогодні рівняни почують імена заступників Олександра Третяка.

Прізвища кандидатів депутати замовчують.

Марина Кузмічова новообрана депутатка Рівнеради. Відома у місті волонтерка та голова правління у "Серце дітям України". Якщо депутати погодять, то куруватиме гуманітарним напрямком.

Тільки от депутат не може бути одночасно ще й заступником міського голови.

Ще один майбутній заступник, але вже медичного та соціального напрямку - Юрій Поліщук. Він теж депутат. Головний лікар приватної дитячої клініки, був начальником медичної служби 130-го розвідувального батальйону.

Економічні питання міський голова планує довірити Ігорю Кречкевичу. Чоловіку 32 роки. Керує приватним підприємством.

В період виборів - працював у партії "Європейська солідарність". Тож планує впроваджувати їхню програму.

На сесії Олег Піщанський. Колишній голова Березнівської РДА. Його міський голова бачить на посаді свого заступника з питань архітектури та будівництва. Каже, знайомий з Олександром Третяком ще до виборів.

Ділиться з нами і про плани перших кроків на цій посаді.

Якщо у минулого міського голови було четверо заступників, то в Олександра Третяка - 5. Цеякі депутати були проти такого рішення. Оскільки це додаткові витрати. Натомість аргументом Олександра Третяка щодо виокремлення галузі медицини було - боротба з пандемією коронавірусу. Врешті-решт за ці кандидатури проголосували 34 депутати з 39-ти присутніх.

Відтак - гуманітарним профілем керуватиме Марина Кузмічова, економічним - Ігор Кречкевич, медициною та соціальним захистом - Юрій Поліщук, архітектурою займатиметься Олег Піщанський, а питаннями ЖКГ - Володимир Дяк, який донедавна працював у генпрокуратурі України.

Усіх заступників депутати зобов'язали до 15 січня - подали дорожню карту діяльністю і до 15 липня прозвітуватися за виконану роботу. А от на посаді керуючого справами виконавчого комітету залишили Петра Середюка. Тепер міський голова може зітхнути з полегшанням. Оскільки у нього є заступники. Тож кожен займатиметься своїм профілем, а міський голова можливо матиме трохи більше часу - на сон.

Також депутати обрали новий склад виконкому. До нього входитимуть 29 представників. 

Читайте також: Депутати Рівнеради збільшили склад міськвиконкому