Сто тисяч гривень моральної шкоди від міської ради. Саме таку суму вимагає стягнути рівнянин у суді з органу місцевого самоврядування. Бо у громадському транспорті Рівного обмежений пільговий проїзд. Чоловік має інвалідність, пересувається на візку. Поруч із ним постійно має перебувати людина, яка його супроводжує. На період запровадження карантину, можливість скористатися пільгами у громадському транспорті, їм випадає не завжди. Тому чоловік подав до суду. І вимагає від Рівненської міської ради скасувати незаконну відміну пільг на проїзд.

40 гривень за проїзд у тролейбусі за помічника та сто тисяч гривень моральної шкоди. Саме таку суму від Рівненської міської ради в суді просить стягнути Юрій Островський.

Чоловік сам пересуватися не в змозі. Тому поруч з ним завжди має знаходитись людина, яка його супроводжує. Окрім того, додає, пільги йому передбачені законом.

Поскаржився чоловік ще 29 квітня 2020 року. Відтоді підготовчі засідання постійно переносилися.

У міський раді повідомили, пільговий проїзд і так частково відновили. А судові засідання, представники міської ради, будуть уже відвідувати.

Наступне судове засідання, де уже розглядатимуть справу, призначили на 21 січня, наступного року. Відбудеться воно у Рівненському окружному адміністративному суді.

Читайте також: У Рівному в ДТП авто збило жінку