У Рівному жителі будинку на Гагаріна-49, скаржаться на власника однієї з квартир. Чоловік, придбав житло на першому поверсі та вирішив його реконструювати, в тому числі і провести роботи по фасадній стіні. Жителі будинку кажуть, дозволів на проведення відповідних робіт, власник квартири немає. Та їхньої згоди на це будівництво не отримував. Ольга Мосійчук з подробицями.

Без паспорта, без огородження та без розуміння, що під їхніми вікнами будується. Мешканці будинку за адресою Гагаріна 49 близько місяця не можуть знайти спільної мови із новим сусідом.

Тетяна проживає у цьому будинку ще з дитинства. Розповідає, ні голову ОСББ, ні мешканців не попереджали про проведення будівництва.

Олег, окрім того, що є жителем цього будинку ще й має спеціальність інженера проектувальника. Тому, за його словами, ці сходи тут стоять незаконно.

Голова ОСББ спільно з мешканцями будинку уже неодноразово писали заяви у різні інстанції. Втім, будівництво, зазначає, продовжується і надалі.

Для отримання інформації щодо реконструкції квартири №1, мешканці будинку зверталися також і в Управління ЖКГ.

В Управлінні державного архітектурно-будівельного контролю повідомили, що усі документи власника квартири в порядку.

2 грудня власник квартири подав повідомлення про початок виконання будівельних робіт. Своїх сусідів, запевняє чоловік, про свої наміри повідомляв.

Адвокат Анатолія Мельника Додає, усі роботи виконуються законно. І сходи, які виходять за межі квартири, ммають право там розміщуватися.

До слова, перевірити законність проведення будівництва наразі ніхто не може. Адже з 13 березня 2020 року Державна архітектурно-будівельна інспекція не може здійснювати перевірки. Через мораторій на них Уряду.

Читайте також: У Рівному люди нехтують правилами дорожнього руху